Забранили на Анри да облече фланелката на Арсенал


Н. Гавазов

Забранили на Анри да облече фланелката на Арсенал

Нападателят на Ню Йорк Ред Бул Тиери Анри призна, че е планирал още един път да надене футболната фланелка на Арсенал, възползвайки се от вчерашната среща между двата отбора, която завърши при резултат 1:1, но заради „странни правила", това не му е било разрешено. Както е известно, французинът защитаваше цветовете на „артилеристите" в периода 1999 - 2007 година и отбеляза 174 гола в 254 мача за лондончани, с което остана завинаги в сърцата на феновете на отбора.

"Арсенал ми предложи и аз се съгласих. Това беше планът, но попречиха някакви странни правила на ФИФА или съдията, или който и да е там забрани. Но това няма голямо значение. Играл съм достатъчно мачове с фланелката на Арсенал", цитира АР думите на Анри.

"Не скучая по Англия. Направих всичко, което трябва там. Беше повече от приятно да получа такъв прием, това е невероятно! Моментът наистина е много емоционален за мен. Винаги е така, когато се връщам тук. Не съм го правил често. Но сега определено знам какво е да гониш топката, когато играеш срещу Арсенал", допълва французинът.

"Чувствата наистина бяха смесени. Желаеш да участваш в състезанието, но преди мача те искаха снимки, питаха за фланелката - това те кара да се отнесеш сериозно към играта. Зрителите ме аплодираха още преди мача, ръкопляскаха когато докосна топката. Знаете любовта ми с този отбор и разбирателството ми с феновете", завършва Анри.

 

  Сподели
85