Сити превзе Тотнъм и първото място


И. Ангелов

Сити превзе Тотнъм и първото място

Тотнъм посрещна Манчестър Сити в отложената среща от предпоследния кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините отстъпиха с 2:0 и не успяха да спрат противника от това да завземе първото място в класирането за сметка на Арсенал, и разликата на върха остава 2 точки в полза на Ман Сити преди последния кръг в неделя.

До почивката Сити доминираше и създаваше положения, но геройски изпълнения пред Викарио спасяваха вратата му от Де Брюйне, Фоден и Гвардиол на няколко пъти. 

Вратарят на домакините се пропука в 51-ата минута когато Де Брюйне се включи от дясно и центрира ниско на празна врата за Холанд и 1:0. След този момент домакините овладяха инициативата и почти не позволиха повече удари за "гражданите", а освен това и Едерсон се контузи за Сити и бе сменен от Ортега.

Това обаче не направи Сити по-слаб в защита, напротив - вратарят се отличи с изключителни спасявания, включително когато Сон излезе сам срещу него в края на мача. Така в 90-ата минута Доку спечели и дузпа срещу Педро Поро и Холанд вкара 27-я си гол във Висшата лига от бялата точка за 2:0.

  Сподели
768