Федерацията на Сенегал наказа жестоко Ел Хаджи Диуф


Н. Гавазов

Федерацията на Сенегал наказа жестоко Ел Хаджи Диуф

Нападателят на Блекбърн Ел Хаджи Диуф бе дисквалифициран от футболната федерация на Сенегал от участие в международни мачове на страната, като причината за това е, че играчът се оказа замесен в корупция, свързана с африканския футбол, съобщава AFP. Впрочем, забраната може да отпадне, ако Диуф се яви лично и вземе участие в заседанието на дисциплинарната комисия, пред която да даде необходимите обяснения.

Както е известно, нападателят трябваше да се яви на 20 юли на заседанието, но не го направи и по-късно, в интервю за списание Stade заяви, че не е получавал покана и също така предупреди, че ще се бори срещу федерацията на Сенегал, ако бъде наказан за неявяването си пред контролния орган. Очевидно, тези негови думи са разгневили шефовете на футбола в африканската държава и те предприеха съответните действия.

Нещата не изглеждат добре за Диуф и в клубния му отбор. Той вече получи солидна глоба за закъснението си за лагер-сбора на тима и впоследствие не бе включен в групата, която отлетя за Хонконг.

 

  Сподели
85