Почетино предупреди Мадуеке и Джаксън


Н. Гавазов

Почетино предупреди Мадуеке и Джаксън

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино заплаши своите играчи Нони Мадуека и Никълъс Джаксън след драмата с дузпата срещу Евертън.

Челси отпразнува категорична победа с 6:0 над Евертън в понеделник вечер, благодарение на 21-годишния Коул Палмър.

Палмър вкара четвъртия си гол през втората част от дузпа, която бе отсъдена след падане на Коул и Мадуеке в наказателното поле на съперника.

Докато Палмър лежеше на тревата, Мадуеке пое топката, възнамерявайки сам да изпълни дузпата. Нони отстъпи това право на Коул едва след намесата на капитана на Челси Конър Галахър, но тогава Джаксън се прояви.

Джаксън опита да отнеме топката на Палмър, който отблъсна партньора си с ръка. Никълъс реагира на това изключително агресивно.

Мадуека и Джаксън бяха наясно, че Палмър редовно изпълнява дузпи на отбора и подобно неподчинение ядоса Почетино.

"Според мен е жалко, защото не можем да се държим така.

Казах им, че това е последният път, когато търпя подобно поведение. Следващия път всички ще излязат. Това не е шега.

Невъзможно е да се държим така след такъв тип игра. Това показва, че все още работим и че ние като отбор имаме много да учим, ако искаме да станем велик отбор, който се бори за големи неща.

Трябва да променим някои неща и да мислим колективно, вместо да мислим за индивидуални постижения. Дадох им да се разбере на тях, на вас, на феновете и на всички, че Коул Палмър е нашият изпълнител на дузпи и ако Палмър иска да даде топката на някой друг, той може да го направи, но няма друг начин.

Това е наистина тъжна ситуация и не искам да се повтори“, заяви Почетино, цитиран от Evening Standard.

  Сподели
215