Жезуш: Не помня кога играх без болка


Н. Гавазов

Жезуш: Не помня кога играх без болка

Нападателят на Арсенал Габриел Жезуш направи изненадващо разкритие за здравословното си състояние преди мача от Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен.

През декември 2022 г. Жезуш претърпя операция на коляното, което го принуди да пропусне пътуване за Световното първенство в Катар с националния отбор на Бразилия.

Въпреки че Габриел бе извън игра само 99 дни, коляното оттогава продължава да измъчва 27-годишния играч, който направи само 15 участия в стартовия състав за Арсенал този сезон.

"Не помня последния ден, в който играх футбол без болка, така че не мога да се оплача. Просто се опитвам да се възстановя добре, за да съм готов. Обикновено обичам да говоря за фитнеса си. След Световното първенство претърпях тази контузия на коляното, която ме накара да се възстановя добре, но в предсезона получих рецидив.

Изиграх около три поредни мача за 90 минути и болката в коляното ми се върна. След това, по време на тренировка, ме удариха в коляното. Просто се опитвам да бъда готов и да помогна на Арсенал, доколкото мога. За съжаление, имам някои проблеми и хората не винаги го виждат, но духом се опитвам да бъда силен“, заяви Жезуш.

  Сподели
115