Работата на Тен Хаг е застрашена, въпреки добрия коефициент победи


Н. Гавазов

Работата на Тен Хаг е застрашена, въпреки добрия коефициент победи

Все още има широко разпространени спекулации около бъдещето на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед, тъй като нидерландецът не е получил публична подкрепа от новия миноритарен акционер в клуба Сър Джим Ратклиф .

Последните два резултата на Ман Юнайтед няма да са помогнали на Тен Хаг в битката му да запази работата си, като отборът завърши наравно 1:1 в Брентфорд миналия уикенд, преди да загуби с 4:3 от Челси в четвъртък вечер.

20-кратните шампиони на Англия водеха с 3:2 в последните моменти от сблъсъка на "Стамфорд Бридж", но по някакъв начин допуснаха два пъти, за да загубят с 4:3, като резултатът сериозно навреди на надеждите им да осигурят футбол в Шампионска лига за кампанията 2024-25.

Ман Юнайтед е шести в таблицата, на девет точки зад петия Тотнъм и на 11 от четвъртия Астън Вила, като последният е изиграл мач повече.

Интересното е, че коефициентът на победа на Тен Хаг на "Олд Трафорд" е най-добрият от всеки наставник на Ман Юнайтед

"Червените дяволи" ще се върнат у дома в неделя следобед, посрещайки борещия се за титлата Ливърпул, само три седмици след като записаха победа с 4:3 над тима на Юрген Клоп в четвъртфиналите на ФА Къп.

Коефициентът на победа на Тен Хаг на "Олд Трафорд" е 71,7%, което е най-доброто от всички постоянни мениджъри на Ман Юнайтед, включително Сър Фъргюсън, който завърши времето си в клуба с коефициент на победи от 71,2% на родна земя.

Няма как да пренебрегнем факта, че това бе разочароваща кампания за "червените дяволи", които загубиха 17 от своите 42 мача във всички състезания.

Ман Юнайтед завърши на дъното в групата си за Шампионска лига и бе победен от Нюкасъл Юнайтед в четвъртия кръг на Купата на Лигата, но отборът все още може да си осигури трофей през този сезон, като Ковънтри Сити е техен опонент на полуфиналите на ФА Къп по-късно този месец преди евентуален финал срещу Челси или Манчестър Сити.

Ман Юнайтед загуби 12 пъти в лигата този сезон, което изравни своя рекорд за поражения в една кампания, като този брой загуби се случиха и през 2013-14 и 2021-22.

И в двата сезона клубът уволни своя мениджър, като Дейвид Мойс загуби работата си през април 2014 г., след като му беше трудно да замени Сър Фъргюсън начело, докато Оле Гунар Солскяер бе освободен от задълженията си през ноември 2021 г.

Тен Хаг е ръководил 104 мача като мениджър на Ман Юнайтед, като може да се похвали с рекорд от 62 победи, 13 равенства и 29 поражения, което му дава статистика за победи от 59,6%.

Нидерландецът изведе "червените дяволи" до успех в Купата на Лигата миналия сезон, в допълнение към финала на ФА Къп и осигуряването на трето място в таблицата на Висшата лига, но това бе трудна кампания за 54-годишния специалист, който може да бъде в търсене на друга работа това лято.

  Сподели
257