Галас разкритикува защитниците на Челси


Н. Гавазов

Галас разкритикува защитниците на Челси

Бившият играч на Челси Уилям Галас разкритикува защитниците на отбора на Маурисио Почетино.

Миналата събота Челси допусна два пъти срещу Бърнли, който игра с десет човека, и в резултат трябваше да се задоволи с равенство срещу аутсайдера от Висшата лига (2:2).

Галас беше шокиран от представянето на защитниците на Челси, особено на своя сънародник Беноа Бадиашиле, закупен от Монако за £33 милиона през януари 2023 г.

"Бранителите трябва да са по-силни и това е проблем според мен. Някои от тях не са достатъчно добри, за да играят за Челси. Разместването на играчи в задната линия всяка седмица е проблем.

Те не се представят. Те не правят това, което трябва да правят и това е неприемливо. Те са преди всичко защитници, така че трябва да се защитават много добре. Те трябва да защитават своя вратар.

Когато погледнете първия гол, който допуснахме срещу Бърнли, реакцията и движението на Бадиашиле накараха да изглежда, че се страхува от топката. Преди имахме двойка Джон Тери и Рикардо Карвальо и с тях никога не бихме допуснали такива голове.

С играчи като Тери се борихме и дадохме всичко от себе си, за да попречим на противника да отбележи гол. Виждате, че им липсва Тиаго Силва. В задните четирима или петима имате нужда от опит. Играчите, които играят в момента, не са готови и никой от тях не е лидер“, заяви Галас.

  Сподели
81