Нюкасъл и Уест Хем в луд мач


И. Ангелов

Нюкасъл и Уест Хем в луд мач

Нюкасъл Юнайтед и Уест Хем Юнайтед откриха поредния тридесети кръг на английската Висша лига с изключителен двубой, изпълнен с безброй събития и ситуации, който вероятно ще остане като една от класиките на английското първенство. Срещата завърши при 4:3 за домакините след две полувремена от по близо час игра.

След само 5 изиграни минути днес Антъни Гордън спечели дузпа и Александър Исак откри от бялата точка за 1:0 за Нюкасъл. Малко след това капитанът Ласелъс се контузи за домакините и бе сменен от Крафт, който по-късно също напусна с травма двубоя. Уест Хем използва промяната и изравни в 22-ата минута когато Пакета изведе Антонио над защитата и той бе много по-бърз от Шар и Бърн за да матира вратаря за 1:1.

Последва контузия и на Ареола малко преди Бруно да нацели гредата над него, и вратарят на гостите бе сменен от Фабиански на почивката. Преди това обаче след 10 минути добавено време на първите 45, Боуен намери Кудус в полето и той обърна срещата в полза на "чуковете" за 2:1.

В началото на втората част Боуен вкара и гол за 3:1 в 49-ата, изведен от Кудус и отново оказал се по-бърз от всички защитници на противника.

Еди Хау направи тройна смяна тъй като и Ливраменто падна с контузия, и заедно с Крафт и Уилок бяха сменени с Хол, Андерсон и Алмирон. След по-малко от 10 минути Алмирон също се контузи и напусна за Барнс.

Смените подействаха и домакините направиха редица пропуски от чисти ситуации, преди в 73-ата минута Гордън да спечели още една дузпа след ВАР преглед, и Исак отново вкара и на Фабиански за 3:2.

В 83-ата минута Харви Барнс бе изведен от Исак в полето и стреля през краката на Фабиански за 3:3, и отново Барнс в 90-ата от позиция зад дъгата намери далечния ъгъл за нов обрат и 4:3.

  Сподели
195