Уилшър разказа за преломния момент в своята кариера


Н. Гавазов

Уилшър разказа за преломния момент в своята кариера

Бившият полузащитник на Арсенал Джак Уилшър разкри, че повратната точка в кариерата му на играч е настъпила, когато е бил само на 19 години.

Докато е още тийнейджър, Уилшър бързо проби в първия отбор на Арсенал и в националния отбор на Англия, но Джак впоследствие се сблъска с хронични здравословни проблеми и бе принуден да окачи обувките си на 30-годишна възраст.

Сега 32-годишният Уилшър работи като треньор в академията на родния Арсенал. Джак смята, че е бил жертва на прекомерни упражнения в ранна възраст.

"След сезон 2010/11, когато се контузих, вече никога не бях същият играч, играех с физическа болка всеки ден. Психически останах силен малко по-дълго, но това бе лоша контузия - контузия, която застрашава кариерата ти.

Лекарите никога не бяха виждали подобна контузия преди. Доведоха двама хирурзи и изведнъж аз не бях човекът, който просто се наслаждаваше на футбола, наслаждаваше се на всеки ден и играеше в Шампионска лига без страх.

Седнах пред двама лекари, които ми казаха, че може никога повече да не играя. Мисля, че играх твърде много, но си спомням първата година, когато въведоха използването на GPS в тренировките, за да проследяват движенията ни, и хората тогава казаха те го разбраха, но всъщност не го разбираха.

Тези дни говорят за "червената зона". Ако играч е в червената зона, той е в опасност. Спомням си, че говорих с медицинския персонал и те ми казаха, че може би е трябвало да махна крака си от педала за газта. 18-годишен, който всяка седмица играе във Висшата лига, всичко, което можех да им кажа, беше: "Какво?! Това няма да се случи“, заяви Уилшър.

  Сподели
138