Три клуба готвят оферта за нападател на Арсенал


Н. Гавазов

Три клуба готвят оферта за нападател на Арсенал

Съобщава се, че нападателят на Арсенал Еди Нкетия е на радара на три различни клуба от Висшата лига преди летния трансферен прозорец.

Нкетия е с "артилеристите" от 2015 г. и има общо 164 мача във всички състезания през старшата си кариера, отбелязвайки 38 гола.

Въпреки това, 24-годишният футболист никога не е вкарвал повече от пет гола в една кампания във Висшата лига и се съобщаваше, че Микел Артета вече е готов да спечели пари от неговия подпис.

Във всички състезания Нкетия направи 13 появи като титуляр и 20 пъти като резерва през 2023-24 г., както и направи своя дебют за Англия срещу Австралия през октомври.

Въпреки това, той има само един гол от началото на ноември - в двубой на Шампионска лига срещу ПСВ Айндховен.

Нападателят не се е появявал като титуляр от началото на годината, като Габриел Жезуш, Кай Хаверц и Леандро Тросар бяха използвани като алтернативи.

Въпреки че Нкетия има договор на "Емирейтс" до 2027 г., докладите предполагат, че Артета има желание да продаде играча, за да събере средства за алтернатива.

Според Football Insider Уулвърхемптън Уондърърс, Кристъл Палас и Брентфорд следят ситуацията.

И в трите клуба има потенциал за промяна през лятото, като шефът на Уулвс Гари О'Нийл има желание да добави сила в дълбочина към атакуващите си възможности, тъй като изпадна в кадрови дефицит през последните седмици.

Освен това Уулвс наддават да си върнат значителна сума чрез продажбата на Фабио Силва и изглежда са включили Нкетия като възможен заместник.

Очаква се Брентфорд да има пари за харчене чрез вероятната продажба на Айвън Тоуни , въпреки че Игор Тиаго от Клуб Брюж вече трябва да пристигне в Западен Лондон, за да подсили атакуващите редици на Томас Франк.

Междувременно Оливър Гласнер наскоро пое поста мениджър на Кристъл Палас и ще иска да подпечата авторитета си в отбора в опит да се бори за място в горната половина на таблицата на Висшата лига.

Въпреки че не е предложена потенциална такса за Нкетия, Арсенал ще получи чиста печалба от всяка продажба поради статута му на завършил академия, нещо, което значително би облагодетелствало позицията им с разпоредбите за печалба и устойчивост на Висшата лига.

  Сподели
263