Футболната лига преминава на система с петима резервни играчи


Н. Гавазов

Футболната лига преминава на система с петима резервни играчи

Футболната лига на Англия, която обединява клубовете от Чемпиъншип, Лига Едно и Лига Две обяви, че от новия сезон ще бъде въведена система, при която на резервната скамейка ще има петима, а не седем играчи, съобщава новината Sky Sports . Според информацията, решението е било прието вчера, след като преди това по-голямата част от членовете на Лигата гласуваха за нововъведението.

Както е известно, през миналия сезон бе последван примера на Висшата лига на Англия, където се използва система със седем резервни футболисти, но поради травми или други причини, много често се случваше клубовете да успеят да съберат необходимите им 18 играчи за срещите.

Немаловажен фактор в преразглеждането на правилата има и финансовият аспект - не всички клубове могат да си позволят да поддържат големи състави.

„По-голямата част от клубовете се сблъскаха с големи финансови проблеми и отчитайки този факт, както и въвеждането на новите финансови правила от страна на УЕФА, ние смятаме, че предприемаме правилната крачка", заяви представител на Лигата.

По такъв начин, в срещите от първенствата клубовете ще могат да заявяват не повече от петима играчи, докато в турнирите за Купата на Лигата и Купата на Англия те ще си останат седем.

 

  Сподели
90