Спорен автогол донесе победа за Челси (видео)


Н. Гавазов

Спорен автогол донесе победа за Челси (видео)

Спорен автогол донесе победата с 1:0 на Челси над сборен отбор на Малайзия в приятелски мач, който се игра на националния стадион „Букит Джалил" в столицата на азиатската страна. По този начин, лондончани за втори път в рамките на една седмица бяха докоснати от съдбата, след победата също с 1:0 над Портсмут през уикенда - чрез автогол на Бен Хаим.

Противникът на „сините", който инкасира общо десет гола срещу Арсенал и Ливърпул, този път започна много амбициозно и мотивирано и има основание да се гордее с представянето си срещу вицешампиона на Англия. Само блестящите намеси на Иванович и Райкович предотвратиха попадение в мрежата на Иларио, а един път и гредата помогна на стража на англичаните, след коварен удар от страна на Азвари. Отделно от това, Хазаил и Хайкал изпуснаха удобни положения за отбелязване на гол.

Наставникът на Челси Вила-Боаш направи някои корекции през второто полувреме, благодарение на които, отборът му заигра по-добре и увеличи темпото, което направи играта още по-бърза и интересна, като последваха поредица от удари към двете врати.

Приятелският характер на мача се изпари десет минути преди края на редовното време, когато Дидие Дрогба изпълни пряк свободен удар, топката срещна гредата, удари се във вратаря на домакините и се насочи към мрежата - той все пак я хвана на голлинията. Съдиите обаче прецениха, че има попадение, въпреки протестите на домакините и срещата продължи от центъра. Повторението по-късно показа, че топката не е минала напълно линията и по този начин Челси записа спорна победа над своя противник.

Челси игра в състав: Иларио, Босингва, Иванович, Райкович, Бертранд, Бенаюн, Макекран, Лампард, Калу, Торес и Малуда

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
85