Трансферът на Лукаку в Челси е под заплаха


Н. Гавазов

Трансферът на Лукаку в Челси е под заплаха

Група инвеститори от трета страна заплашват да провалят евентуалният трансфер на белгийския тийнейджър Ромелу Лукаку в Челси, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според изданието, консорциум, съставен от физически лица от няколко страни извън Белгия, за които се смята, че са от футболни и финансови среди са се срещнали в понеделник с представители на Андерлехт. Инвеститорите са заявили, че желаят да закупят правата върху играча, което означава, че собствениците на Лукаку ще се сменят и той ще премине в нов клуб.

Тази информация няма как да не обезпокои ръководството на Челси, след като клуба се явява основен фаворит за подписа на талантливия играч. Както е известно, генералният мениджър на Андерлехт ван Холсбеек и агента на Лукаку през миналата седмица са се срещнали и разговаряли с няколко длъжностни лица от белгийския клуб. Разговорите са се съсредоточили върху някои детайли сделката, като например, колко да бъде платено на родителите на момчето и какъв ще е процентът на агента на играча.

Появата на неизвестен засега консорциум може да накара лондончани да увеличат своето предложение, което в момента е 17 милиона за 18-годишния талант. Тази оферта е била направена устно миналия петък и се очакваше до няколко дни да започнат нови преговори между Челси и Андерлехт.

Ако сделката между инвеститорите и Андерлехт се състои, най-вероятно Лукаку ще бъде отдаден под наем в белгийския отбор, въпреки, че източници около него твърдят, че играчът силно желае да акостира на „Стамфорд Бридж".

 

  Сподели
149