Суарес разказа как е провалил трансфера на Бензема в Арсенал


Н. Гавазов

Суарес разказа как е провалил трансфера на Бензема в Арсенал

Бившият нападател на Ливърпул Луис Суарес призна, че е спрял Арсенал да привлече Карим Бензема от Реал Мадрид.

Само година по-рано, след като не успя да подпише с Арсенал за £40 000 001, Суарес се насочи към Ла Лига през лятото на 2014 г.

Суарес първоначално мислеше за Реал Мадрид, който планираше да освободи място за Луис, като продаде Бензема на Арсенал.

Тогава обаче се случи Световното първенство в Бразилия, където Суарес, който играеше за националния отбор на Уругвай, ухапа италианеца Джорджо Киелини, като беше дисквалифициран за четири месеца.

В резултат на това Реал Мадрид загуби интерес към Суарес и той се премести в Барселона, а Арсенал не успя да купи Бензема, вместо това покани Алексис Санчес и Дани Уелбек.

"Преди Световното първенство през 2014 г. Реал Мадрид искаше да ме купи и всичко бе наред. Те планираха да продадат Бензема на Арсенал, всичко бе договорено.

Когато започна Световното първенство, Барселона се включи в надпреварата и, както знаете, аз предпочетох Барселона. Поради ситуацията с ухапването, интересът на Реал Мадрид намаля, а Барселона стана по-заинтересована, въпреки моето наказание. Винаги ще съм благодарен за това. В крайна сметка имах две възможности и избрах Барселона, защото това бе моята мечта“, заяви Суарес.

  Сподели
128