Юнайтед с втора победа на американска земя (видео)


Н. Гавазов

Юнайтед с втора победа на американска земя (видео)

19-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед постигна победа със 7:0 над Сиатъл Саундърс във втората си контролна среща на американска земя, като страхотен мач направи Габриел Обертан, който бе в основата на четири от головете. Сър Алекс Фъргюсън експериментира със стартовия състав, пускайки като титуляри Линдегард, Оуен и Македа. Голмайсторът на Висшата лига Димитър Бербатов не взе участие в мача, поради контузията, която получи по време на тренировка в понеделник и шотландският специалист предпочете да не рискува със здравето му.

Двубоят започна с натиск на Юнайтед, който даде резултат в 15-та минута - Оуен с глава изведе своите след центриране отляво на Евра. „Червените дяволи" продължиха с натиска си до края на първото полувреме, но така и не успяха да отбележат гол. На няколко път стражът на американците Келър се намеси, за да отрази удари на Македа, Оуен и Йънг.

На полувремето Сър Алекс извърши няколко смени и извади от игра Линдегард, Гигс, Оуен и Македа, пускайки на тяхно място Амос, Парк, Диуф и Руни. В 50-ата минута Маме Бирам Диуф овладя в наказателното поле центрирана от Нани топка и удвои преднината на своя тим. Минута по-късно Нани асистира на Руни, за да стане резултата класически.

Истински ураган сполетя играчите на Сиатъл в средата на полувремето: двадесет минути преди края на редовното време нещата вече изглеждаха безнадеждни за тях, след като отново Уейн изпрати за четвърти път топката във вратата на американците.
Шампионите обаче бяха безпощадни - не се отказаха да преследват гола и само след минута Парк се възползва от подаване на Обертан за да увеличи резултата на 5:0. Две минути по-късно Уейн Руни оформи своя хеттрик, след страхотен пробив преди това на Обертан.

В 88-ата минута се разписа и младият френски нападател, за да доведе нещата до крайното 7:0 за Юнайтед.

СИАТЪЛ САУНДЪРС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:7


0:1 Оуен 15'
0:2 Диуф 50'
0:3 Руни 51'
0:4 Руни 69'
0:5 Парк 70'
0:6 Руни 72'
0:7 Обертан 88'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Линдегард (46 - Амос), Рафаел, Фърдинанд, Видич (56 - Евънс), Евра (56 - Фабио), Нани (56 - Обертан), Андерсон, Гигс (46 - Парк), Йънг (65 - Карик), Оуен (46 - Диуф), Македа (46 - Руни)

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
216