Трансферни новини за 19.07


Н. Гавазов

Трансферни новини за 19.07

Очевидно е, че сагата около евентуалния трансфер на Сеск Фабрегс в Барселона не е отшумяла. След като в ранните часове на деня Хил-Ууд от Арсенал намекна, че каталунците явно нямат намерение да купят капитана на „артилеристите", в ранния следобед в медийното пространство се появи информацията, че Барселона все пак преговаря с Фабрегас. Адебайор в Тотнъм, Парк се завръща в Азия, а Даниеле Де Роси пристига на Албиона. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Както се очакваше, 32-годишният исландски нападател Гудьонсен, който напусна Сток Сити като свободен агент, подписа двегодишен договор с гръцкия АЕК.

- Според думите на мениджъра на Манчестър Юнайтед - Сър Алекс Фъргюсън, полузащитникът на отбора Дарън Гибсън се намира в пълно неведение относно своето бъдеще, след като трансферът на ирландския национал в Съндърланд се провали.

- От Манчестър Сити с удивление реагираха на съобщението на бразилския Коринтианс, в което клуба отвъд Океана поясни, че англичаните са изменили условията на сделката за прехода на Тевес. Според представители на Ийстланд, единственото изменение е по условията на първите четири транша, но в крайна сметка, предварителното уговорената сума си остава същата.

- Станаха известни някои подробности от неуспешния опит на Астън Вила да привлече 25-годишният полузащитник на Уигън Шарл Н'Зогбиа. Както поясни президентът на клуба Дейв Уилън, бирмингамци са предложили за французина 9 милиона паунда, а не 10 милиона, както се предполагаше по-рано. Всъщност, разликата от един милион е провалила сделката.

- Според съобщения в ранните сутрешни издания на Острова, Тотнъм се опитва да получи под наем нападателя на Манчестър Сити Емануел Адебайор. Тази информация не се появи повече до края на деня, включително и в Daily Mirror, откъдето тръгна най-напред.

- Полузащитникът на Рома Даниеле Де Роси е с предложение да напусне клуба си и да премине в редиците на Манчестър Сити, които го изкушават с 9 милиона евро годишна заплата, съобщава новината Sky Italia. Както е известно, въпреки, че е един от най-добре заплатените играчи в тима на „римските вълци", в момента полузащитникът получава с близо 5 милиона по-малко в отбора от Серия А.

- ПСЖ е увеличил предложението си относно мароканския полузащитник на КПР Таарабат и ако трябва да се вярва на спекулациите, в съвсем скоро време може да се очаква сделка.

- Шотландският Рейнджърс поиска от защитника на Астън Вила да определи окончателно плановете си за своето бъдеще - ще приеме ли предложението за завръщането си на „Айброкс" или не.

- Както се очакваше, веднага след подписването с 19-годишният вратар на белгийския Генк Тибо Куртуа, Челси изпрати играча под наем в Атлетико Мадрид. Към настоящия момент младият футболист завърши трансфера си на „Стамфорд Бридж" и отначало се предполагаше, че ще остане в състава на „сините", но след това се появиха спекулации, че лондончани планират да го отправят под наем за една година в друг отбор - най-вероятно Атлетико, което се и случи.

- 21-годишният вратар на Ливърпул Петер Гулаши ще прекара следващият сезон под наем в Хъл Сити. Пристигането на Дони на практика лиши унгареца от място в отбора и за него ще бъде по-добре да натрупа игрова практика в друг отбор.

- Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис заяви, че в клуба е останала значителна сума пари за привличане на нови играчи през сегашното лято. Както е известно, до този момент „артилеристите" извършиха една голяма сделка и това е трансфера на нападателя на Лил Жервиньо. При това, отбора воден от Арсен Венгер загуби Клиши и рискува също така да се раздели със Сеск Фабрегас и Самир Насри.

- Големите разходи на китайският гранд Гуанджоу през това лято очевидно не плашат ръководството на клуба, което е готово да направи невероятен ход за привличането на корейската звезда на Манчестър Юнайтед Парк Джи Сун, предлагайки на полузащитника двойно по-голяма заплата, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com., позовавайки се на информация в китайската преса. 30-годишният халф е в края на договора си с клуба от „Олд Трафорд", което създава много спекулации относно бъдещето му въпреки постоянните изявления на корееца, че желае да остане в Манчестър.

- Мениджърът на Кардиф Сити Маккей не изключи възможността да се включи в борбата за подписа на 31-годишния нападател на Бурсаспор Кени Милър.

-Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис заяви, че в клуба е останала значителна сума пари за привличане на нови играчи през сегашното лято. Както е известно, до този момент „артилеристите" извършиха една голяма сделка и това е трансфера на нападателя на Лил Жервиньо. При това, отбора воден от Арсен Венгер загуби Клиши и рискува също така да се раздели със Сеск Фабрегас и Самир Насри.

- Треньорът на Барселона Пеп Гуардиола разкри, че каталунците преговарят с капитана на Арсенал Сеск Фабрегас. Както е ясно, той е цел на Барселона от дълго време и дори сам каза, че за него би било сбъдната мечта да заиграе на "Камп Ноу", където той започна кариерата си. Барса се намира в предсезонна подготовка, но Гуардиола заговори за трансфери. За него Алексис Санчес е приоритет, но той не скри, че се водят преговори и за Фабрегас.

- Роберто Манчини очаква в следващите няколко дни Манчестър Сити да отправи оферта за нападателя на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро, независимо дали Тевес ще напусне или остане. Както е известно, капитанът на „гражданите" желае да напусне Англия, за да е по-близо до семейството си в Буенос Айрес и основен кандидат за подписа на играча е бразилския Коринтианс.

- Според Goal.com днес, ако от Челси успеят да привлечат Лука Мордич от Тотнъм, то това би улеснило Вила в привличането на най-добрия му приятел в тима - Чорлука. Във Вила имат проблем с позицията на десен бек и сега може да бъдат извлечени позитиви от сагата с Лука Модрич. Кайл Уокър, който бе един от най-добрите на Европейското за младежи, вече се върна в Тотнъм, след добър период в Астън Вила миналата година.

- Лондонският Челси е заинтересован от услугите на полузащитника на Евертън Маруан Фелаини, съобщава новината Caught Offside. Според изданието, ръководството на „сините" планира да предложи на „карамелите" сумата от 18 милиона паунда за 23-годишния белгиец от марокански произход. Както е известно, контрактът на играча със сегашния си клуб е до лятото на 2013 година, но наскоро футболистът заплаши шефовете си, че може да напусне отбора през това лято, заради липсата на трофеи.

 

  Сподели
101