Арсенал надигра Ливърпул в Лондон


И. Ангелов

Арсенал надигра Ливърпул в Лондон

Арсенал посрещна Ливърпул в най-чаканата среща от двадесет и третия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините изиграха много добра среща и почти не позволиха на съперника точни удари, като вкараха и трите попадения за да спечелят двубоя с 3:1. Победата поставя "артилеристите" на 2 точки под върха и своя съперник при равен брой мачове. Ман Сити има два по-малко и може при победи в тях да поведе класирането с точка над Ливърпул.

В 14-ата минута днес домакините поведоха когато Хаверц без изведен от Йодегор и блокираният му удар довкара Сака за 1:0. До почивката Арсенал оставаше по-активен и не позволи точен удар на противника. Точно преди паузата обаче в 47-ата минута Диаз създаде паника в полето на Арсенал и Габриел си вкара автогол за 1:1.

В 67-ата минута се стигна до 2:1 за домакините когато Алисон излезе срещу Мартинели за да избие дълга топка към нападателя, но бе комично блокиран от Ван Дайк и топката попадна на празна врата в нападателя на "артилеристите" за гол.

Последва изнервена игра за Ливърпул, която доведе и до изгонване на Конате, и финално 3:1 в 92-ата минута когато резервата Тросар се включи от ляво и навлезе в полето и от труден ъгъл матира Алисон през краката за да донесе победата.

  Сподели
700