Гуанджоу готов на дръзка оферта за Парк


Н. Гавазов

Гуанджоу готов на дръзка оферта за Парк

Големите разходи на китайският гранд Гуанджоу през това лято очевидно не плашат ръководството на клуба, което е готово да направи невероятен ход за привличането на корейската звезда на Манчестър Юнайтед Парк Джи Сун, предлагайки на полузащитника двойно по-голяма заплата, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com., позовавайки се на информация в китайската преса. 30-годишният халф е в края на договора си с клуба от „Олд Трафорд", което създава много спекулации относно бъдещето му въпреки постоянните изявления на корееца, че желае да остане в Манчестър.

Според китайските медии, Гуанджоу е готов да предложи на Парк 8 милиона евро годишна заплата, което е почти двойно спрямо сегашното му възнаграждение на „Олд Трафорд". Както е известно, китайският гранд преди две седмици подписа с аржентинския полузащитник Дарио Конка, което според информацията направи играча третият най-високо платен играч в света след Меси и Роналдо.

„Собственикът на клуба заяви, че той е готов да направи всичко, което е необходимо, за да привлече Парк в отбора", заяви директорът на Гуанджоу Лий Джан-Соо пред Beijing Times.

„Въпреки това, сделка досега няма, защото играчът желае да остане в настоящия си клуб", допълва босът.

„Няма никаква истина, че аз желая да напусна Юнайтед. Искам да остана тук и няма никаква причина, заради която да напусна", заяви от своя страна Парк през уикенда.

„Искам да остана тук, защото това е най-добрия клуб в света", допълва корейската звезда на 19-кратния шампион на Англия.

 

  Сподели
85