Сър Алекс: Вилаш-Боаш е изправен пред огромно предизвикателство


Н. Гавазов

Сър Алекс: Вилаш-Боаш е изправен пред огромно предизвикателство

Мениджърът на 19-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед - Сър Алекс Фъргюсън е убеден, че новият наставник на Челси Андре Вилаш-Боаш ще бъде изправен пред огромното предизвикателство да води такъв отбор като лондончани през своя първи сезон в най-силното първенство на планетата - Висшата лига на Англия. Както е известно, португалският специалист наследи на поста Карло Анчелоти, който бе уволнен след края на сезона въпреки, че миналата година спечели със „сините" Купата и титлата на Англия.

„Това е голяма стъпка за Челси и едно огромно предизвикателство за Боаш. Но той познава добре клуба. Бил е там преди и този факт ще му помогне много", заяви Сър Алекс.

33-годишният португалски мениджър вече работеше заедно с Жозе Моуриньо на „Стамфорд Бридж" и много от футболните капацитети намират голяма прилика с методите му на работа със Специалния. Независимо, че Вилаш-Боаш има само два сезона в големия футбол, той спечели през изминалия сезон требъл с Порто, включително и турнира Лига Европа, което го направи най-ухажвания треньор през лятото, преди да поеме Челси.

На същата възраст, Сър Фъргюсън е бил начело на скромния шотландски отбор Стърлинг, в който е можел да си позволи да наеме само един помощник.

„Аз бях на 32 години, когато започнах и бях начело на един мъничък отбор в Шотландия. Всичко, с което разполагах бе един физиотерапевт и нищо повече - нямах дори помощник. Боаш има предимство, защото има голям персонал. Той разполага и с много опитни играчи. За млад мениджър, който е на работа в клуб с подобни размери, факта, че разполага с опитни играчи е голямо предимство. Аз очаквам, че Челси ще бъде отново голямо предизвикателство за нас", завършва наставника на Манчестър Юнайтед.

 

  Сподели
84