Ливърпул разби Челси


И. Ангелов

Ливърпул разби Челси

Ливърпул посрещна Челси в дербито на поредния двадесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините се разправиха с противника си с 4:1, но можеха да водят поне двойно заради множеството си положения и цели 4 удара в гредите от Даруин Нунез, който го направи и от дузпа.

В 23-ата минута Жота откри резултата когато премина между двама от дъгата и матира вратаря от дузпата за 1:0. След поредица от много положения и нищо от Челси, 2:0 стана в 39-ата минута когато Диаз пусна към Брадли и от границата на полето с нисък удар той намери далечния ъгъл по перфектен начин през Петрович.

В 45-ата минута Жота спечели дузпа срещу Бадиашиле, Даруин застана на бялата точка и заби топката в страничната греда, след като преди това бе нацелил горната с удар от дистанция в полувремето. 

В 65-ата минута отличен гол организира отново Брадли, който бе изведен по крилото и центрира перфектно на главата на Собослай за 3:0. Челси върна гол чрез резервата Нкунку в 70-ата минута с класно завъртане и 3:1.

В 79-ата минута малко след нова греда на Нунез, той също се намери на левия фланг и с изключително центриране намери Луис Диаз на празна врата за 4:1.

  Сподели
614