Нюкасъл осъществи дубъл над Вила


И. Ангелов

Нюкасъл осъществи дубъл над Вила

Астън Вила посрещна Нюкасъл в срещата от поредния двадесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес на "Вила Парк" гостите спечелиха с 3:1 и за първи път от сезон 2013-14 г. постигнаха две победи в кампанията над противника си. Това и при положение, че не разчитаха на титулярното си нападение поради контузия в мача на Исак.

Нападателят обаче не бе необходим до към края на първото полувреме след като Фабиан Шар откри резултата в 31-ата минута след перфектен корнер от Трипиър за 1:0. Отново бранителят в 35-ата минута бе на място в полето да довкара удар от дистанция на Гордън, който създаде паника за 2:0. В 41-ата минута Исак бе принудително заменен от Алмирон за гостите.

Шар не бе вкарал гол с предишните си 73 удара в лигата, което е най-дългата поредица от всички играчи за сезона. В този мач обаче той вкара два от два удара и бе близо до първи хетрик в историята от защитник до края на мача, но не успя.

В 53-ата минута резултатът стана 3:0 когато резервата Алмирон игра добре и подаде към Мърфи в полето, но Морено си вкара автогол. 20 минути след това Оли Уоткинс отми срама за 3:1 след асистенция от Бейли, преди нов гол на нападателя да бъде и отменен от ВАР след като той копна над Дубравка, но от позиция на засада във втория случай.

  Сподели
191