Официално: Жервиньо подписа с Арсенал


Н. Гавазов

Официално: Жервиньо подписа с Арсенал

Арсенал завърши трансфера на 24-годишния нападател на Лил и националния отбор на Кот Д'Ивоар Жервиньо, съобщи новината официалният сайт на лондончани. Сумата по сделката не се съобщава. Както е известно, още миналата седмица „артилеристите" обявиха, че сделката с играча е договорена, след като по-рано той премина успешно медицинските изследвания, но беше необходимо да се оформят някои документи.

Нападателят изигра важна роля за Лил през миналия сезон, отбелязвайки 18 гола в 49 мача за отбора си, като по такъв начин помогна на тима да спечели титлата и Купата на Франция.

„Жервиньо е играч, който може да играе напред на различни позиции - като централен нападател и по фланговете. Той притежава качества, които аз смятам за много важни, включително и умението да се движи без топка", заяви Венгер.

"Това е страхотно чувство да бъдеш играч на Арсенал. Аз съм много щастлив и винаги съм мечтал да играя за този клуб. Сега постигнах тази си мечта съм постигнал тази мечта сега и наистина съм щастлив. Това е един от най-хубавите дни на живота ми< заяви за официалният сайт на Арсенал Жервиньо.

Предположенията на специалистите са, че Арсенал е заплатил 12,5 милиона паунда на Лил за нападателя, който се превърна за отбора воден от Арсен Венгер второ попълнение през това лято.

 

  Сподели
75