Бент смята, че Арсенал по-добре да вземе Тоуни, отколкото Бензема


Н. Гавазов

Бент смята, че Арсенал по-добре да вземе Тоуни, отколкото Бензема

Бившият нападател на Англия Дарън Бент смята, че Арсенал трябва да предпочете Айвън Тоуни от Брентфорд пред Карим Бензема от Ал Итихад.

Първият полусезон показа, че на Арсенал му липсва голмайстор. Габриел Жезуш и Еди Нкетия не можаха да понесат бремето на голове.

Тази седмица бе съобщено, че Арсенал обмисля да наеме Бензема, на 36, който не е щастлив в Саудитска Арабия, но Бент вярва, че Тоуни, на 27, е по-добър дългосрочен вариант.

"Зависи дали клубът им мисли краткосрочно или дългосрочно. Ще бъде ли риск привличането на Бензема? Не, защото той е един от най-добрите нападатели, които някога сме виждали, и това е факт.

Но ако търсите дългосрочен план и моделът на Арсенал е да купува млади играчи, тогава на Тоуни – въпреки че той вече не е толкова млад – може да се разчита през следващите четири или пет години.

Ако привлечете Бензема до края на сезона, тогава този проблем ще възникне отново през лятото и дотогава Тоуни вече може да бъде продаден - например на Челси.

Вероятно бих останал дългосрочно с Тоуни, но който и да вземе Бензема преди края на сезона... уау, той ще бъде невероятен“, заяви Бент.

  Сподели
177