Микел предупреди Почетино


Н. Гавазов

Микел предупреди Почетино

Бившият полузащитник на Челси Джон Оби Микел предупреди мениджъра на "сините" Маурисио Почетино, че ще бъде уволнен, ако не подобри резултатите си.

Първата половина на сезон 2023/24 бе много трудна за Почетино, който тепърва опознаваше новия си отбор и се опитваше да определи най-добрата комбинация от играчи.

Засега собствениците на Челси Тод Боели и неговите партньори не виждат възвръщаемост на огромните си инвестиции в отбора и Микел смята, че времето за търпение с Почетино изтича.

"Вече им дадохме време. Минаха шест месеца. Сега е време да побеждаваме. В Челси нямаш време. Трябва да побеждаваш - това е нашето мото.

Ако не спечелиш, Роман (Абрамович) те гони и взема някой друг. Мисля, че новият собственик трябва да мисли по същия начин: трябва да спечелиш. И ако не печелиш, тогава какъв е смисълът да оставаш в Челси?

Оправданието, че се преустройват по нов начин, вече не е уместно. Сега трябва да печелите мачове, да играете по-добре, да се подобрявате и да се състезавате за трофеи. Тази година те трябва най-накрая да узреят, а следващата година ние трябва да сме сред претендентите за титла. Трябва да продължим да развиваме отбора.

Всички казват, че сме похарчили много пари и това е вярно. Купихме много добри играчи и те се нуждаят от време, за да се подобрят като отбор. Мисля, че Поч е наистина добър треньор. Той работи много добре с млади играчи и отбор. Имаме нужда от нападател, острие, което ще вкарва голове“, заяви Микел.

  Сподели
313