Сити спечели в Нюкасъл след два обрата (видео)


И. Ангелов

Сити спечели в Нюкасъл след два обрата (видео)

Нюкасъл Юнайтед посрещна Манчестър Сити в срещата от поредния двадесет и първи кръг на английската Висша лига. Днес на "Сейнт Джеймсис Парк" гостите на Пеп Гуардиола спечелиха с 3:2 за да доближат Ливърпул и първото място на 2 точки при равен брой изиграни срещи.

Рано в срещата вратарят на Сити - Едерсон се контузи при опит да поправи една своя грешка и бе сменен принудително от Ортега. В 27-ата минута видяхме 1:0 когато Жереми Доку освободи от дясно Кайл Уокър и той имаше много време да центрира ниско за Бернардо Силва, който от близо и с пета по елегантен начин прати топката в далечния ъгъл за гола.

В 35-ата минута Бруно Гимараеш изведе по прекрасен начин Исак в полето на Сити, той се справи с Уокър и стреля в далечния ъгъл за 1:1. В следващата атака и Антъни Гордън бе изведен от ляво, Уокър се забави при връщането срещу него и крилото по същия начин с фалц матира Ортега за обрат и 2:1. 

Във втората част Еди Хау премина в отбранителна система и Дубравка направи редица важни спасявания на вратата на домакините. В 73-ата минута обаче Кевин Де Брюйне отключи вратата малко след появата си като резерва за 2:2. Нюкасъл остана в защита и поемаше атаките на противника до 92-ата минута, когато отново Де Брюйне с подаване над защитата изведе Оскар Боб и той премина вратаря за гол на празна врата и 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
309