Трансферни новини за 15.07


Н. Гавазов

Трансферни новини за 15.07

Фалкао прецака Челси, подписвайки с настоящия си клуб Порто нов 4-годишен договор, Юнайтед, според думите на Сър Алекс не преследва полузащитника на Интер Уесли Снайдер, а Ювентус не се интересува от Карлос Тевес. В същото време Кени Далглиш се завръща в Мърсисайд, за да присъства на подписването със Стюарт Даунинг, а Астън Вила се разбра с Манчестър Сити за трансфера на Шей Гивън. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

Играчите от младежкия национален отбор на Англия полузащитникът Джош Макехран и Райън Бертран подписаха дългосрочни договори с Челси. Контрактът на Джош е за пет години, а този на Райън е за четири.

Астън Вила ускори и материализира интереса си към крилото на Уиган Н'Зогбия, чрез представяне на оферта за 10 милиона паунда, съобщи новината Sky Sports. Според информацията, мениджърът на бирмингамци Алекс Маклйиш смята, че френският национал е най-подходящ за заместник на напускащия по посока Ливърпул Стюарт Даунинг.

26-годишният полузащитник на Уулвс Кевин Фоули подписа нов 4-годишен договор с клуба.

Наставникът на Ливърпул Кени Далглиш напусна лагера на намиращия се в Азия клуб, за да се завърне в Мърсисайд и да присъства лично на подписването на договора на 26-годишния полузащитник на Астън Вила Стюарт Даунинг.

Астън Вила е заинтересован от подписа на полузащитника на Манчестър Сити Шон Райт Филипс.

Сър Алекс Фъргюсън отново настоя, че сделка с Уесли Снайдер от Интер не е на дневен ред за Манчестър Юнайтед. 27-годишният се свързва упорито с Юнайтед откакто Пол Скоулс напусна: "Не мога да кажа какво точно се случва," каза Сър Алекс на пресконференция при пристигането на тима в Сиатъл, където ще играе през почивните дни.
"Не съм замесен в този въпрос откакто пристигнахме в Америка. В момента няма реален интерес към Уесли Снайдер по много причини. Нищо не мога да ви кажа повече по въпроса."

Алън Пардю потвърди, че ситуацията с испанския защитник на Нюкасъл Хосе Енрике се намира в състояние на „задънена улица" и сподели, че играчът просто не е фокусиран върху клуба.

Блекбърн съгласува условията по договора с 29-годишният аржентински нападател Мариано Павоне, който е с права на свободен агент, след изтичането на договора му с Бетис.

Тотнъм започна преговори за продажбата на мексиканския полузащитник Джовани дос Сантос на Севиля.

Болтън е заинтересован от подписа на полузащитника Нейджъл Рео-Кокър, който напусна Астън Вила като свободен агент.

Младият вратар Тибо Куртуа ще струва на Челси 5 милиона паунда.

Астън Вила се договори с Манчестър Сити за трансферната сума на Шей Гивън, съобщи Sky Sports. Ирландският вратар не успя да запише нито един мач във Висшата лига през последния сезон и сега той иска да си осигури повече игрови минути. В този период от време Гивън бе принуден да се задоволи с ролята на втори избор между пазачите на Сити след английския номер едно Джо Харт.

Нападателят на Порто Радамел Фалкао, който бе трансферна цел на Челси подписа нов 4-годишен договор, който ще го задържи на "До Драгао" до 2015 година. Информацията бе потвърдена от клуба. Колумбиецът имаше още 2 години по стария си контракт, който съдържаше и клауза за освобождаване на стойност 30 милиона евро. Това е цена приемлива за всеки евро гигант.

От източници на Sky Sports научаваме, че Ювентус не е отправял оферта за капитана на Манчестър Сити Карлос Тевес. По-рано днес президентът на Коринтианс Андрес Санчес беше заявил, че италианският клуб се е присъединил към борбата за нападателя, предлагайки 45 милиона паунда за неговите услуги.

Рома обърна вниманието си към защитника на Манчестър Сити Пабло Сабалета, след като продължава да се търси дефанзивна сигурност в отбора. С такава информация днес излезе The Daily Mail. Страната от "Стадио Олимпико" ще отправят оферта от 7 милиона за аржентинеца, но от Сити надали ще искат да пуснат футболиста.

Преминаването на нападателя на Уест Хем Карлтън Коул в Сток Сити се провали, съобщава новината The Guardian. Според информацията, „грънчарите" не са успели да се договорят с играча относно личните му условия. Както е известно, по-рано през седмицата стана ясно, че двата отбора съгласуваха трансферната цена на национала на Англия, като „чуковете" трябваше да заплатят на Сток Сити 4,5 милиона паунда, плюс още 1,5 милиона под формата на различни бонуси.

 

  Сподели
135