Безпрецедентна сделка в историята на английския футбол


Н. Гавазов

Безпрецедентна сделка в историята на английския футбол

Безпрецедентно събитие се случи в историята на английския футбол. Непримиримите съперници - Шефилд Юнайтед и Шефилд Уензди обявиха, че са сключили двойно спонсорско съглашение, в рамките на което през следващия сезон на фланелките и на двата отбора ще бъде изписано логото на една от най-известните местни компании, съобщава сензационната новина Sky Sports.

Това не е първи подобен случай в британския футбол - Селтик и Рейнджърс от много години «делят» един и същи спонсор - до неотдавна това беше Carling, по-рано NTL, а към настоящия момент, двата клуба от Глазгоу рекламират марката Tennent's.

На юг от границата обаче, в Англия, никога до сега два конкуриращи се клуба не са сключвали подобни сделки, като по този начин, сегашното споразумение може да бъде обявено за историческо.

В рамките на проекта „Подкрепа за Шефилд", спонсори на „кукумявките" и „остриетата" се явява компанията Westfield Health, която е една от водещите компании в Обединеното Кралство по предоставяне на медицински застраховки, а също и Gilder Group, един от най-старите автомобилни дилъри в страната.

  Сподели
112