Нюкасъл хвърли око на Мичел


Н. Гавазов

Нюкасъл хвърли око на Мичел

Наставникът на Хирона Мичел Санчес със сигурност ще бъде много търсен в края на сезона, след като стана ясно, че най-богатият клуб във Висшата лига прояви интерес към превъзходната му работа.

Каталунците шокираха Испания тази година и с Реал Мадрид са на върха на таблицата, въпреки че спечелиха промоция само преди два сезона. Въпреки че не е имало предположения, че това ще се случи в близко бъдеще, Мичел е сочен за дългосрочен наследник на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити – двамата разбира се са свързани от City Football Group.

Междувременно по пътя в Барселона Мичел бе споменаван многократно като алтернатива на Шави Ернандес следващото лято, ако президентът Жоан Лапорта загуби доверие в него. Във всеки случай Хирона ще трябва да положи много усилия, за да го задържи.

Според Marca , Нюкасъл Юнайтед е поредният отбор, който взема под внимание Мичел за бъдеща работа. Еди Хау бе хвален за класирането на "свраките" за Шампионска лига миналия сезон и въпреки че контузиите са основен фактор, Нюкасъл в момента е в процес на свободно падане. Заемайки 9-то място във Висшата лига и завършвайки на последно място в групата на Шампионска лига, има голям шанс те да пропуснат Европа през следващия сезон.

Базираният в Мадрид вестник твърди, че Нюкасъл сериозно го обмисля като опция за поста, ако Хау бъде освободен. В момента испанските треньори правят Фурор във Висшата лига, като три от четирите най-добри отбора се управляват от специалисти, дошли от Ла Лига.

  Сподели
231