Ливърпул сломи Нюкасъл (видео)


И. Ангелов

Ливърпул сломи Нюкасъл (видео)

Ливърпул посрещна Нюкасъл Юнайтед в срещата от поредния двадесети кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Анфийлд" спечелиха с 4:2 за да се отдалечат на върха в класирането с 3 точки над Астън Вила. Двата тима сътвориха изключително зрелище с доста положения, отменени голове и греди.

В 22-ата минута днес Ливърпул получи право да изпълни дузпа, спечелена от Диаз, която Салах изпрати във вратаря и Александър-Арнолд не успя да добави. Арнолд нацели и страничната греда в 39-ата минута с фантастично изпълнение от дистанция и под ъгъл, което щеше да се превърне в гола на сезона.

Така Ливърпул поведе в 49-ата минута когато Диаз изведе Нунез до линията и той върна за Салах на празна врата за 1:0. Нюкасъл обаче се върна пет минути след това когато Гордън изведе Исак зад защитата за 1:1.

В 74-ата минута след атака с доста подавания Жота асистира на Къртис Джоунс за 2:1. Последва и бърз гол на сметката на Гакпо четири минути след това при центриране на Салах от дясно за 3:1.

В 81-ата минута корнер на Шон Лонгстаф бе пратен на главата на Свен Ботман за 3:2. В 85-ата минута и Жота спечели дузпа срещу Дубравка, която Салах изпълни, този път точно за финалното 4:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1095