Сър Алекс е изправен пред труден избор


Н. Гавазов

Сър Алекс е изправен пред труден избор

Мениджърът на Манчестър Юнайтед  Сър Алекс Фъргюсън призна, че ще му е много трудно при избора на селекция за предстоящия сезон, след като наблюдава представянето на Македа и Оуен в приятелския мач с Ню Ингланд Революшън, спечелен от 19-кратните шампиони на Англия с 4:1. В този двубой, който се игра тази сутрин в Бостън,  Македа реализира два гола, а Оуен откри резулатата.

По този начин, двамата нападатели заедно с Маме Диуф изявиха претенции за редовно игрово време през тази кампания, но конкуренцията е силна и борбата за титулярно място е с Димитър Бербатов, Хавиер Ернандес и Уейн Рууни. Майкъл Оуен и през миналия сезон се бореше за редовно игрово време, но Сър Фъргюсън заяви, че и тази година изборът няма да е лесен с играчите на негово разположение.

„Македа е много добър футболист. Проблемът на Майкъл за миналата година, а същото важи и за останалите нападатели, в частност и на Бербатов - е в добрата форма на Чичерито. Няма как да го оставим на пейката. Леко главоболие е връщането на Македа и Диуф в отбора. Трябва да избирам между шестима нападатели, което не е лошо, но понякога това може да е объркващо", заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед.

След приятелския мач, Македа заяви, че ще покаже на Сър Алекс, че заслужава място при „червените дяволи", а Оуен призна, че ще направи всичко възможно, за да си осигури по-редовно игрово време.

„Не е лесно да се играе всяка седмица, когато имаш толкова много добри играчи, но аз съм спокоен по това отношение. Надявам се, че мога да направя повече", каза Оуен.

„Това е добре за отбора. Това те държи в напрежение. Вълнуващо е. Всеки трябва да е в най-добрата си форма, за да запази мястото си в отбора", обяснява Рууни.

 

  Сподели
92