Челси ще накаже фена, който нахлу на терена в мача с Нюкасъл Юнайтед


Н. Гавазов

Челси ще накаже фена, който нахлу на терена в мача с Нюкасъл Юнайтед

Челси ще наложи забрана на фена, който нахлу на терена при победата над Нюкасъл Юнайтед , ако от клуба успеят да го идентифицират.

Заедно с полицията Челси започна разследване на инцидента, но няма арестувани и фенът все още не е идентифициран.

Процесът е затруднен от факта, че инцидентът се случи в мач за Купата, когато няма толкова много притежатели на абонаментни карти.

Идентифицирането на феновете на мачове от Висшата лига, където по-голямата част от привържениците са притежатели на сезонни билети, като цяло е сравнително лесно.

Напомняме, че привърженикът се появи на терена от трибуната "Матю Хардинг" на "Стамфорд Бридж" и празнува пред вратаря на Нюкасъл Мартин Дубравка, след като Михайло Мудрик отбеляза изравнителен гол в добавеното време.

Появата на фена накара Челси и полицията да започнат разследване.

И двамата мениджъри осъдиха влизането на фена на терена и повториха необходимостта да се даде приоритет на безопасността на играчите по време на мачовете.

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау каза: "Винаги съм казвал, че безопасността на играчи, треньори, мениджъри, рефери, съдии на линията е приоритет във всеки футболен мач. Така че трябва да се направи повече, за да се държат особено ядосаните привърженици далеч от терена".

Маурисио Почетино, мениджър на Челси, каза: "Трябва да бъдем внимателни. Феновете трябва да внимават с този тип неща, защото това е нещо, което може да изложи на опасност играчите. Разочарован съм.

Не съм съгласен с този тип неща, които се случиха тук, на "Стамфорд Бридж" и на други стадиони в Англия или по света. Винаги е разочароващо от този тип неща, защото са опасни".

  Сподели
184