Трансферни новини за 12.07


Н. Гавазов

Трансферни новини за 12.07

Докато английските медии се опитват да ни убедят, че Коринтианс е предложил 40 милиона евро за нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес, от Южна Америка пристигат съвсем други новини - тази сутрин, директорът на футбола в бразилския клуб - Дуилио Алвеш опроверга информацията, заявявайки, че тя не отговаря на истината. В същото време продължава борбата на Тотнъм и Арсенал да опазят звездите си от Манчестър Сити и Челси, а от Италия дойде съобщението, че Снайдер няма да бъде продаван на Юнайтед при никакви условия. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Сток Сити потвърди, че е съгласувал стойността на трансфера на 27-годишния нападател на Уест Хем Карлтън Коул, както и правото да започне преговори с играча. В момента играчът се намира на лагер-сбор с „чуковете" в Швейцария и след завръщането си трябва да се срещне с мениджъра на „грънчарите" Тони Пюлис.

- Информацията, че Коринтианс е предложил 40 милиона евро за нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес бе опровергана от директора на футбола в бразилския клуб - Дуилио Алвеш.
„Аз не искам да давам напразни надежди на нашите фенове. Ние ще опитаме да направим всичко, за да го върнем тук. Това е, което мога да кажа на този етап", цитира TFM думите на Алвеш.
„Новината, която чух обаче, не отговаря на истината. Вие представяте ли си какво означават 40 милиона евро? Не можем да го закупим, това е абсурдна цифра, нежизнеспособна за бразилския футболен пазар. По-вероятно е да го вземем под наем", допълва босът.

- 19-годишният нападател на Борнемът Дани Ингс, който се представи отлично през изминалия сезон, попадна в сферата на интересите на редица клубове от Висшата лига на Англия, сред които е и Ливърпул.

- Както съобщава Fulham & Hammersmith Chronicle, завърналият се във Висшата лига на Англия КПР е подписал с 28-годишният нападател Джей Ботройд, който по-рано напусна Кардиф Сити с правата на свободен агент.

- Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап заяви, че независимо от подобрената оферта от страна на Челси, клубът няма никакво намерение да продава полузащитника Лука Модрич. Както е известно, „аристократите" предложиха по-рано сумата от 22 милиона паунда за хърватския национал, но получиха отказ. Новото предложение от 27 милиона също беше отхвърлено и в момента в английската преса съществува мнението, че Челси се готви да увеличи сумата на 30 милиона паунда.

- Спортният директор на Хамбургер Франк Арнесен потвърди, че немският клуб се интересува от подписа на Никлас Бендтнер, но призна, че шансовете за привличането на датския национал са много малки.

- 32-годишният нападател Джейсън Скотлубд може сензационно да се завърне в Суонзи Сити, където преди време се превърна в герой, отбелязвайки 45 гола в 90 мача. Според Sky Sports, уелсците са стартирали преговори с Ипсуич, който притежава правата на национала на Тринидад и Тобаго.

- Британската преса в един глас твърди, че Челси е увеличил предложението си за покупката на полузащитника на Тотнъм Лука Модрич и предлага за хърватина сумата от 27 милиона паунда.

- Блекбърн Роувърс е заинтересован от подписа на нападателя на Тотнъм Джърмейн Дефоу и английският национал може да стане част от сделката по трансфера на защитника Кристофър Самба на „Уайт Харт Лейн".

- Блекбърн е заинтересован и от подписа на 31-годишния полузащитник на Съндърланд Малбранк.

- 27-годишният полузащитник на Интер Уесли Снайдер заяви, че ще напусне миланския Интер само в случай, че ръководството на клуба реши, че той повече не е нужен на тима.

- Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че Сеск Фабрегас и Самир Насри трябва да останат на „Емирейтс", ако все още клуба се смята за голям. Както е известно, капитанът на „артилеристите" е обект на силен интерес от страна на победителя в Шампионската лига Барселона, а Насри, на когото остават 12 месеца до края на настоящия договор попадна в полезрението на Челси и Манчестър Сити.

- От услугите на 29-годишния защитник на Челси Алекс за заинтересовани Байерн Мюнхем и Реал Мадрид.

- Ливърпул се готви да отправи ново предложение за покупката на полузащитника на Астън Вила Стюарт Даунинг.

- Наставникът на УБА Рой Ходжсън ще се опита да установи нов трансферен рекорд на клуба, подписвайки с 24-годишния ирландски национал Шейн Лонг.

- Наставникът на Рейнджърс Али Макойст потвърди, че е готов да приеме обратно в отбора 31-годишният нападател Кени Милър, ако той реши все пак да напусне турския Бурсаспор.

- Лестър потвърди интереса си към левия защитник на Ливърпул Пол Кончески.

- Мидълзбро не успя да съгласува личните условия на хърватския полузащитник Вранеш, който по-рано напусна Вердер с правата на свободен агент и по такъв начин евентуалната сделка с полузащитника пропадна.

- Интер официално съобщи, че полузащитникът на отбора Уесли Снайдер, от чийто услуги се интересува шампионът на Англия Манчестър Юнайтед не се продава, съобщава новината Football Italia. Това стана на специална пресконференция днес, дадена от техническия директор на „нерадзурите" Марко Бранка, на която той обясни също така, че все още няма оферта за холандския национал.

- Хавиер Пасторе заяви, че би искал да остане в Италия, дори да напусне Палермо през това лято. Президентът Маурисио Дзампарини наскоро разкри, че Реал Мадрид и Челси водят състезанието за подписа на младежа, докато Рома, Малага и Наполи също желаят да си усигурят услугите му. 22-годишният изрази желанието си да остане в Италия, дори да смени тима си.

- По информация на Sky Sports, бразилският врата на Рома Дони днес ще се подложи на медицински изследвания в Ливърпул и се предполага, че стражът е на прага да премине на „Анфийлд", след като преди това опитите на „червените" да подпишат с 31-годишният играч бяха неуспешни, поради разминаване на позициите по отношение на личните условия на футболиста.

 

  Сподели
120