Нотингам Форест уволни Купър


Н. Гавазов

Нотингам Форест уволни Купър

Нотингам Форест обяви уволнението на Стив Купър от поста мениджър на отбора.

Решението не бе изненада за Купър, който спечели само един от последните си 13 мача и вече не беше в добри отношения със собственика на клуба Евангелос Маринакис.

Освен това днес бившият наставник на Уулвърхемптън и Тотнъм, Нуно Ешпирито Санто, лети от Португалия за Англия, за да обсъди подробностите около назначаването си на мястото на Купър.

Купър остава обожаван от феновете на Форест, след като изведе клуба във Висшата лига за първи път от 23 години през май 2022 г. Въпреки това, "горските" подписаха с 44 нови играчи след промоцията, а Маринакис не вижда никаква възвръщаемост на инвестицията си.

"Всеки в Нотингам Форест би искал да благодари на Стив за страхотния му принос към нашия футболен клуб. Неговото постижение при връщането на Форест обратно във Висшата лига несъмнено ще остане емблематичен момент в историята на клуба.

Благодарим на Стив за неговата всеотдайност и ангажираност през времето му с нас, както и за невероятната връзка, която изгради с нашите поддръжници и град Нотингам. Стив винаги ще остане приятел на клуба и завинаги ще бъде добре дошъл на "Сити Граунд". Пожелаваме му успех в бъдещите му начинания", се казва в изявление от собственика на Нотингам Форест Евангелос Маринакис.

Що се отнася до Нуно, той е без работа след раздялата си със саудитския Ал-Итихад през ноември. Португалският специалист има интерес към завръщане във Висшата лига.

  Сподели
271