Артета за съдиите: Всичко е ясно


И. Ангелов

Артета за съдиите: Всичко е ясно

Треньорът на Арсенал Микел Артета не беше в настроение да коментира спорните решения, които бяха взети срещу неговия отбор при поражението с 1:0 от Астън Вила .Попадението на Джон Макгин през първото полувреме беше достатъчно за домакините да вземат трите точки от съботния мач от Висшата лига на "Вила Парк". Въпреки това Арсенал смяташе, че е трябвало да получи дузпа, след като Дъглас Луиз изрита Габриел Жезус в спор за топката, а след това на гостите беше отказано изравняване, тъй като съдията отсъди удар в ръката на Кай Хаверц, преди Еди Нкетия да вкара.

На пресконференцията след мача Артета бе попитан за мнението си относно претенциите за дузпа, но той отговори просто: "Ясно и очевидно".

Запитан дали смята, че и двете решения са били грешни, той каза: "Не, не, ясно и очевидно."

Когато бе интервюиран от BBC Sports относно тези отсъждания, той каза същото: "За мен е ясно и очевидно".

Sky Sports го попита дали има мнение за решенията, на което той отговори: "Имам, голямо мнение."

Артета, който отсъстваше от тъчлинията заради отстраняване на жълт картон, може би избра да запази тишина след скандалната си тирада за победния гол на Нюкасъл срещу неговия тим през ноември. Той изрече: "Срамно е това, което се случи - как признаха този гол, във Висшата лига - тази лига, за която казваме, че е най-добрата в света. От 20 години съм в тази страна и сега се чувствам засрамен. Това е позор и тук залогът е твърде голям."

Тези коментари му донесоха обвинение в неправомерно поведение от Футболната асоциация и испанецът трябва да се яви на изслушване пред ръководния орган по този въпрос.

  Сподели
830