Челси се гласи да харчи още


И. Ангелов

Челси се гласи да харчи още

От Челси се готвят да счупят отново трансферния рекорд с януарската си цел Виктор Осимен от Наполи. Назряват обаче големи притеснения относно нарушаването на финансовите правила, след като в последния прозорец "сините" похарчиха близо милиард за нови имена. Същевременно от Наполи смятат, че ще задържат Осимхен в редиците си.

Според Football Transfers Тод Боели е твърдо решен да привлече Осимхен през предстоящия януарски трансферен прозорец, за да подсили атаката на Челси. Въпреки несигурността около ограниченията на финансовия феърплей (ФФП), Челси е готов да счупи трансферния си рекорд за Осимхен, подчертавайки ангажимента си да привлече нигерийския национал.

Интерес към Осимен проявява и Арсенал, но е малко вероятно "артилеристите" да отговорят на астрономическите изисквания на действащия шампион на Серия А. Всъщност президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е оптимист за бъдещето на нападателя в Неапол и остава уверен, че играчът ще подпише нов договор, въпреки скандала с TikTok, който развали отношенията му с клуба.

Тъй като договорът на Осимхен изтича през 2025 г., Наполи е изправен пред тиктакащ часовник. Ако до лятото не бъде подписан нов договор, клубът може да бъде принуден да го продаде на по-ниска цена, за да не го загуби безплатно през 2025 г.

Челси, който следи отблизо ситуацията, дори обмисля да продаде Армандо Броя, за да финансира цената на Осимхен от 100 млн. паунда (126 млн. долара). Нигерийският нападател вкара 26 гола в лигата, за да изведе Наполи до първото им Скудето от 33 години насам през миналия сезон, а също така влезе в историята, като стана първият африкански играч, спечелил Златната обувка в Серия А.

  Сподели
258