Жезус: Головете не са ми силата


И. Ангелов

Жезус: Головете не са ми силата

Нападателят на Арсенал Габриел Жезус обясни, че това да вкарва голове не е най-силното му качество. В предишно интервю Жезус заяви, че вкарването на голове "не е силната му страна", а сега се опита да изясни тези коментари. Той продължава да настоява, че не е роден голмайстор, но казва, че отчаяно иска да се подобри.

През този сезон Жезус е вкарал само два гола във Висшата лига, като през септември се разписа срещу Манчестър Юнайтед, а в последния мач - срещу Лутън Таун. В четирите си мача в Шампионската лига обаче той е отбелязал четири гола.

Запитан за коментарите на ESPN Brasil, преведени от Sport Witness, той каза: "Това беше момент там, след един напрегнат мач, в който имаше много ситуации и загубихме от съперника. И понякога се уморяваме да говорим за това, разбирате ли? Очевидно е, че те ще съсредоточат вниманието там. Винаги съм бил честен. И там, след мача, ми се искаше да говоря. Просто се поставих в положение, в което мисля, че казах нещо погрешно на тези хора, които не полагат усилия да разберат.

"Ще го кажа отново, но сега мисля, че е по-ясно: Не мисля, че вкарването на голове или борбата за отличието за най-добър реализатор е моята силна страна, но мога да се подобря, искам да се подобря и ще се подобря. Имам и други качества, но аз вкарвам голове, вкарвал съм голове, които са помагали на отбора, вкарвал съм хетрици".

  Сподели
219