Почетино: Челси няма високи играчи


И. Ангелов

Почетино: Челси няма високи играчи

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино призна, че височината и физиката са важни качества за един отбор във Висшата лига, докато се подготвя за срещата с Евертън този уикенд. "Карамелите" могат да се похвалят с най-високия отбор на хартия, докато "сините" са сред най-ниските отбори. Освен това, отборът на Почетино допусна гол с глава във всеки от последните си четири мача, включително в сблъсъка срещу Манчестър Юнайтед в средата на седмицата, докато хората на Шон Дайш все още не са допуснали гол с глава през този сезон.

На въпроса как мениджърът планира да се справи с проблема с височината на своя отбор в предстоящия мач, Почетино заяви пред репортерите: "Това може да е проблем, да. Трябва да бъдем по-агресивни и да се опитаме да избегнем изпускането на шансове като корнери или свободни удари. Трябва да сме умни в начина, по който работим, и да се опитаме да ги спрем. Във футбола е важен начинът, по който подхождаш към мача, отношението, и след това да бъдеш умен, да се опитваш да не даваш възможност на съперника да използва силните си страни.

"Трябва да се подобрим. Признавайки по този начин, може би не показвам прекалено много емоции, но наистина съм разстроен. Трябва да работим много, много по-добре в такива ситуации. Това е както организация, така и желание. За мен трябва да спрем центриранията. Защото ако халф каже "О, това не е мой проблем, защото противникът центрира", то за защитната линия е много трудно да се защитава от такъв тип ситуации."

 

 

  Сподели
244