Арсенал би Лутън в 97-ата минута


И. Ангелов

Арсенал би Лутън в 97-ата минута

Лутън посрещна Арсенал в срещата от петнадесетия кръг на английската Висша лига. След като повече от 20 години Арсенал нямаше победа на терена на домакините, и днес на "Кениуърт Роуд" статистиката беше на секунди да се затвърди, но Деклан Райс в последната секунда от даденото от съдиите продължение вкара с глава за 4:3.

В 20-ата минута гостите поведоха когато Сака намери Мартинели на дузпата за 1:0 в хитра атака след бърз тъч. В 25-ата минута Даути от корнер намери непокрит Ошо за 1:1. В 45-ата минута Арсенал отново поведе когато Бен Уайт намери Жезус в полето за 2:1.

Веднага след почивката обаче Лутън се върна отново за 2:2 отново след корнер. Тук Даути намери Адебайо, който надскочи дори вратаря за удар с глава. Последва и обрат за домакините когато Баркли в полето бе намерен от Таунсенд и се справи с опеката си, стреля във вратаря и Рая пусна топката под себе си за 3:2.

Веднага обаче и Арсенал отговори чрез Хаверц за 3:3, намерен добре от Жезус в полето, след което вратата на домакините се превърна в стрелбище. Победата дойде драматично в 97-ата минута когато Йодегор центрира на главата на Райс и той матира вратаря за 4:3.

  Сподели
462