Арсенал задържа първо място с победа


И. Ангелов

Арсенал задържа първо място с победа

Арсенал посрещна Уулвс в срещата от четиринадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс" домакините започнаха много силно и сякаш бяха решили срещата рано, но в края бяха подложени на напрежение и можеха да пропуснат победата и крайното 2:1. Арсенал обаче задържа успеха и излиза на 4 точки над преследвачите си.

В 6-ата минута Сака завърши атака с подавания която сам започна с Жезус, той намери Томиясу за подаване към англичанина, което Доусън не успя да спре и това бе 1:0. В 13-ата минута Зинченко се включи за да върне за Йодегор около дузпата и той стреля ниско за 2:0. До почивката последваха големи пропуски пред Жезус и Мартинели, който бе спрян и от гредата.

Във втората част Арсенал държеше топката и хG статистиката около 0.07 за двата тима. След 75-ата минута обаче и в двете врати можеха да паднат повече голове. В 83-ата минута каскада от удари не намери вратата на "вълците" и в ответната атака при грешка на Зинченко, Матеуш Куня успя да вкара за 2:1. Арсенал се хвърли отново след гола и отново гредата спря Нкетиа. Така последните минути бяха в полза на Уулвс, но те не намериха как да изравнят.

  Сподели
285