Сити постави рекорд с преименуването на стадиона си


Н. Гавазов

Сити постави рекорд с преименуването на стадиона си

Манчестър Сити обяви, че преименува домашния си стадион „Сити ъф Манчестер Стейдиъм". Правата за името на стадиона бяха закупени от титулярния спонсор на клуба Etihad Airways и сега спортното съоръжение ще се нарича „Етихад Стейдиъм". Тази новина бе съобщена на днешната пресконференция и както обявиха от клуба, договорът е за десет години.

Независимо от това, че клуба отказа да разгласи финансовите аспекти на съглашението, в пресата се появи информацията, че според условията на сделката „гражданите" ще получат около 12-15 милиона паунда на година, което прави този договор най-големия не само в историята на клуба, но и в целия английски футбол.

Според повечето специалисти, собственикът на клуба Шейх Мансур се опитва по този начин да се приближи към изпълнението на новите финансови правила на УЕФА, като приходите от тази сделка ще бъдат включени в общия доход на клуба. Оттук възникват обаче и предположения, дали цената на сделката не е изкуствено завишена, което със сигурност ще породи въпроси от страна на Висшата лига на Англия, а също и от УЕФА.

 

  Сподели
92