Челси и Сити в осем-голов шедьовър


И. Ангелов

Челси и Сити в осем-голов шедьовър

Челси посрещна Манчестър Сити за последната среща от дванадесетия кръг на английската Висша лига. Днешното дерби на "Стамфорд Бридж" се превърна в един от най-добрите мачове за сезона след като двата тима си вкараха осем гола и при 4:4 драмата бе пълна практически до последната секунда.

В 21-ата минута ВАР отсъди дузпа за гостите и Холанд откри резултата изпращайки Санчез в грешна посока за 1:0. В 29-ата минута Челси се върна до 1:1 след корнер на Галахър и удар с глава на Тиаго Силва. 

В 37-ата минута домакините обърнаха за 2:1 като Гвардиол не действа добре срещу Джеймс и англичанинът успя да центрира за Стърлинг на непосредствена близост. Сити обаче се върна за 2:2 преди почивката в 46-ата минута когато Бернардо Силва центрира на главата на Аканжи.

Веднага след почивката "гражданите" обърнаха отново в 47-ата минута за 3:2, като тук Фоден игра добре от дясно и центрира ниско за Холанд и неговия втори гол в мача. 

В 67-ата минута Галахър получи шанс да стреля от дистанция и мощният му удар бе избит от Едерсон, но Джаксън бе там за да овладее и вкара за 3:3 и това не бе всичко в мача. В 86-ата минута Родриго с нов удар от дистанция вкара за 4:3, като топката бе отклонена от Тиаго Силва по пътя към вратата и заблуди Санчез.

В 92-ата минута току появилият се Броха спечели дузпа срещу Диаш и бившият младеж на Ман Сити - Коул Палмър вкара с много точно изпълнение в ъгъла на вратата за 4:4.

  Сподели
554