Гол и 4 асистенции за Доку над Борнемут (видео)


И. Ангелов

Гол и 4 асистенции за Доку над Борнемут (видео)

Манчестър Сити посрещна Борнемут в срещата от поредния единадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" над всички блестеше Жереми Доку, който вкара и организира още четири попадения за крайното 6:1, с което Сити излиза с доста по-добра голова разлика пред Арсенал в битката под Тотнъм на върха в момента.

В първата част Сити атакуваше агресивно, но след греда и няколко пропуска на Холанд, първи вкара Доку в 30-ата минута когато размени двойно с Родри и навлезе в полето за 1:0. Три минути след това Доку се справи с бранител и пусна за Бернардо Силва и нисък удар за 2:0.

В 37-ата минута след седмия корнер на Сити се стигна до удар от дъгата на Доку, който искаше да вкара, но неточният му удар срещна Аканжи и намери мрежата за 3:0.

На почивката Холанд бе сменен от Фоден след като накуцваше към края на първата част. Борнемут започна с бърз гол тук, но той бе отменен. В 61-ата минута Едерсон отново бе победен, но горната греда спря Соланке. Така в 64-ата минута Фоден вкара за 4:0 когато Доку отново действа добре от ляво и го намери сред няколко защитника, но англичанинът намери как да прокара топката до вратаря.

В 74-ата минута след като Сити намали оборотите Синистера върна за 4:1 с гол от близо след подаване на ръба на засадата от Арънс. Последва 5:1 когато Доку от много далеч изведе през целия терен Бернардо Силва в полето за лесен гол, а в 88-ата минута резервата Боб центрира на плонжа на Нейтън Аке за 6:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
334