Нюкасъл унижи и отстрани Ман Юнайтед


И. Ангелов

Нюкасъл унижи и отстрани Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед посрещна Нюкасъл Юнайтед в дербито от осминафиналната фаза на Купата на лигата. Днес на "Олд Трафорд" гостите се наложиха тотално, като можеха да спечелят с много повече от финалното 3:0, което ги изпраща към фазата с останалите 7 продължили тима.

Рано в мача Мат Таргет се контузи и бе сменен от Мигел Алмирон, и именно последният вкара за 1:0 по-късно в 28-ата минута когато Тино Ливраменто отне топката близо до своето поле, премина целия терен и пусна топката в полето на противника за Алмирон, който надбяга съпротивата си и матира Онана.

В 36-ата минута центрирана в полето на "червените дяволи" топка бе избита от Магуайър, но попадна в Люис Хол, който директно стреля и вкара за 2:0 с първия си гол в мъжкия футбол в кариерата си.  Така на почивката Тен Хаг смени Далот и Касемиро с Амрабат и Бисака.

Ситуацията обаче не се промени и Нюкасъл продължи да доминира. В 60-ата минута Амрабат също загуби топка в средата, Джо Уилок се впусна напред и с нисък удар матира Онана след като Антъни Гордън му осигури място за стрелба - 3:0.

С победата и скорошния успех във Висшата лига на Нюкасъл, "свраките" за първи път от 1972 г. печелят два поредни мача срещу Манчестър Юнайтед. Нюкасъл пък вкарва 3 или повече гола на "Олд Трафорд" за първи път от 93 години.

  Сподели
569