В Сити са готови на раздяла с Тевес


Н. Гавазов

В Сити са готови на раздяла с Тевес

„Гражданите" ще изпълнят желанието на Карлос Тевес да напусне Йистландс срещу „скромната" сума от 50 милиона лири, съобщава новината Daly Mirror. Според изданието, по този начин ръководството на Сити отговаря на поредния опит от страна на аржентинеца да прекъсне взаимоотношенията си с клуба.

Mirror прави извода, че „небесно-сините" са очаквали подобен ход и като се има предвид враждата между агента на Тевес - Кия Джурабчиян, главният изпълнителен директор на Сити Гари Кук и спортният директор Брайън Марууд, то не е изненада привличането на Гаел Клиши и пристигането за медицински тестове на капитана на Партизан - Стефан Савич.

Като основна причина за напускането, аржентинецът посочва желанието да прекара повече време с двете си дъщери и съпругата си Ванеса, но според шефовете на английския клуб, това е само „димна завеса", въпреки наистина трудния живот на южноамериканеца през тези четири години в Манчестър.

След снощното изявление на Тевес, ръководството на Сити демонстрира спокойствие и няма как да бъде другояче, знаейки, че нападателят има още три години до края на договора, според който получава 200 000 паунда на седмица. Това означава, че шефовете му нямат намерение да се разделят с играча евтино.

С тази цена, която „гражданите" поставиха за своята звезда, потенциалните отбори, които са готови да платят исканата сума намаляват драстично. Барселона например водят преговори с футболиста на Удинезе Алексис Санчес, а Челси вече похарчиха през януари 50 милиона паунда за Фернандо Торез. По-вероятно е Милан или Реал Мадрид да направят сделка , а Ювентус и преди са показвали силен интерес към аржентинеца. Преминаването към „Старата госпожа" обаче може да провали възможността за Тевес да играе в Шампионската лига, след като две поредни години прекара в опити да помогне на Сити да се класира за най-авторитетния европейски турнир.

„С голямо съжаление трябва да информирам Манчестър Сити за своето желание да напусна клуба. Искам да изразя огромното си уважение към клуба, неговите фенове и президента Шейх Мансур, който винаги ме е уважавал. Надявам се хората да разберат сложността на обстоятелствата около мен, оказвайки се далече от моето семейство. Животът в Манчестър за мен е вече е нетърпим. Всичко, което правя е в името на моите дъщери Кати и Флоренция. Аз съм длъжен да бъда повече време с тях. Те са ми нужни, за да бъда щастлив. Длъжен съм да бъда там, където са и те", се казва в снощното изявление на Тевес.

„Да бъда капитан на Сити, да се класираме за Шампионска лига, да спечелим Купата на Англия и да стана голмайстор - аз се гордея с всичко това. Но се надявам, че по-голямата част от феновете ще ме разберат. На терена дадох всичко, което можех да дам. Надявам се, че направих достатъчно, за да прогресира Манчестър Сити в първенството и Шампионска лига. Убеден съм, че отбора и за в бъдеще ще има много успехи", завършва аржентинският национал.

 

  Сподели
87