Тен Хаг: Магуайър доминира


И. Ангелов

Тен Хаг: Магуайър доминира

Ерик тен Хаг приветства защитника на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър, настоявайки, че той е "доминирал" над нападателите на Шефилд Юнайтед в събота. Магуайър беше изключителен срещу "остриетата" в сърцето на защитата на "червените дяволи", когато тимът на Тен Хаг измъкна победата с 2:1. Централният защитник се завърна в отбора през последните седмици, като изигра няколко мача от Висшата лига, първо срещу Брентфорд, а след това и срещу Шефилд Юнайтед.

Магуайър направи страхотно представяне на "Брамъл Лейн" - никой играч не е печелил повече въздушни двубои (5) и не е докосвал топката повече пъти (106) този сезон там. Тен Хаг останал доволен от представянето на английския национал, тъй като то дойде, след като бяха зададени въпроси относно включването на Магуайър в състава на Англия на Гарет Саутгейт, а и в 11-ката на Юнайтед.

Мениджърът заяви пред репортерите: "Хари играе така, както искаме да играе: много активно, от владеене на топката, доминира над противника, намесва се, когато е необходимо, чете играта."

Магуайър бе избран за играч на мача. В неговите 16 срещи с клуба Юнайтед има 15 победи, докато победите са 22 в последните 42 срещи без англичанина.

  Сподели
264