Почетино: Загубени две точки срещу Арсенал


И. Ангелов

Почетино: Загубени две точки срещу Арсенал

Наставникът на Челси Маурисио Почетино остана разочарован след равенството 2:2 с Арсенал. "Сините" поведоха с 2:0 чрез дузпа на Коул Палмър и страхотен гол на Михайло Мудрик преди Арсенал да се пребори за равния.

Почетино заяви: "Имам чувството, че до 77-ата минута, когато допуснахме първия гол, мисля, че контролирахме мача и не допускахме много шансове. Мисля, че Арсенал е невероятен отбор, миналия сезон се бореше за трофея и мисля, че този сезон също се подобри с някои играчи. Да, разочарован съм, защото изпуснахме две точки.

"Мисля, че това може да се случи, такъв тип ситуация и трябва да я приемеш. Днес се намираме в ера на футбола, в която начинът, по който искаме да играем, е отзад и сега не можем да кажем, че е трябвало да бъдем твърди. Но това е футболът, това е ситуацията. Разбира се, във футбола могат да се случат грешки. Ние правим грешки, много грешки и когато играчите са на терена, това им е позволено. Мисля, че даваме възможност да се сгреши, разбира се.

"Лош късмет, защото мисля, че в 77-ата минута беше 2:0 и този гол даде вяра на Арсенал, и 2:1 стана 10 минути преди края, 13 минути преди края, когато можеш да допуснеш и да рискуваш, както те рискуваха. В крайна сметка съм разочарован.

"В същото време съм толкова щастлив, защото бяхме много конкурентоспособни. Това е добре като вземем предвид всички обстоятелства и начинът ни на игра."

  Сподели
294