Съдия: Трябваше да изгонят Конате


И. Ангелов

Съдия: Трябваше да изгонят Конате

Бившият съдия от Висшата лига Майк Дийн коментира, че защитникът на Ливърпул Ибрахима Конате е трябвало да бъде изгонен при победата над Евертън. Конате избегна втори жълт картон, след като повлече нападателя на Евертън Бето през второто полувреме. Шефът на "червените" Юрген Клоп побърза да смени защитника малко по-късно.

Дийн заяви за прякото предаване на дербито на Sky Sports: "Мисля, че това е втори жълт, наистина. От гледна точка на последователността, изгонваш играч за две нарушения през първото полувреме.

"Той направи две такива в рамките на 10 минути. Гарантирам ви, че ще бъде заменен."

Шефът на "сините" Шон Дайш заяви след мача: "Попитах съдията, той каза, че не смята, че това е наказуемо нарушение, и го почувствал веднага. Не знам какво е тогава.

"Бих искал да мисля, че във футбола има много справедливи хора, и мисля, че хората, които бяха тук днес, ще бъдат изумени, че това не беше втори жълт. Техният мениджър го каза честно, той го смени възможно най-бързо! Осъзнал е, видял е: "Там ми се размина с това" - представям си, че си е помислил това, не знам. Нямаше търпение да го махне. Той знае и ние знаем."

  Сподели
273