Артета: Странен гол на Мудрик


И. Ангелов

Артета: Странен гол на Мудрик

Мениджърът на Арсенал Микел Артета казва, че е било "много странно" да види как вратарят Давид Рая е прехвърлен с удар на Михайло Мъдрик в мача срещу Челси. Рая беше унизен, след като ударът на Мудрик от границата на наказателното поле прелетя над него и е влезе в мрежата, увеличавайки преднината на Челси на 2:0 в сблъсъка от Висшата лига.

Рая се отърва впоследствие, тъй като неговият колега от Челси Робърт Санчез направи още по-лоша грешка, като изпрати топката право към Деклан Райс, за да може полузащитникът на Арсенал да стреля покрай него. След това Леандро Тросар вкара още един гол за гостите, осигурявайки равенството 2:2.

Артета призна, че е бил малко объркан от гола на Михайло, като каза на репортерите: "Не съм го гледал отново на живо, погледнахме го от ъгъла, това е много странен ъгъл, от който да ти вкарат. Не знаех дали е било отклонение или траекторията на топката."

Той допълни пред уебсайта на Арсенал: "Въпреки че допуснахме гол в ситуация като тази на Мудрик, ние продължихме да действаме, а те направиха точно това, което искахме от тях - никога не се предаваш, и продължихме да действаме и атакуваме. Трябваше да вкараме гол по-рано, не успяхме, но отборът винаги беше готов да се бори до края. В крайна сметка получихме точка след един наистина труден резултат и начина, по който започна".

  Сподели
323