Ман Сити надви Брайтън


И. Ангелов

Ман Сити надви Брайтън

Манчестър Сити посрещна Брайтън в срещата от деветия кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините поведоха с два гола и допуснаха в края за 2:1, с което излизат точка пред Тотнъм и Арсенал, и Ливърпул, на първата позиция във временното класиране, като лондонските тимове имат по-късни срещи от кръга.

В 7-ата минута днес Сити поведе когато Доку от ляво игра добре и пусна на дузпата за Алварез, а той насочи за 1:0 над вратаря Стийл, въпреки че контактът му с топката не беше перфектен. Последва контузия и принудителна смяна за Дани Уелбек за гостите.

В 19-ата минута 2:0 направи Ерлинг Холанд когато Бернардо Силва притисна Балеба и топката попадна в нападателя, той напредна диагонално и от позиция извън полето стреля ниско в ъгъла на вратаря. До почивката Доку бе най-активен от ляво, което доведе до смяна на Джеймс Милнър на полувремето от Брайтън.

Във втората част гостите опитаха да отговорят и това стана в 73-ата минута когато Ансу Фати се възползва от лошо изчистване на Аканжи и матира Ортега за 2:1. При дадено 4 минути продължение пък Аканжи получи втори жълт картон след като то изтече и ще пропусне следващата среща с наказание за Сити.

  Сподели
127