Дузпа помогна на Ливърпул срещу десет от Евертън (видео)


И. Ангелов

Дузпа помогна на Ливърпул срещу десет от Евертън (видео)

Ливърпул посрещна Евертън в срещата от деветия кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините се затрудниха изключително макар да играха голяма част от мача с човек повече след изгонване на Ашли Йънг. Почти до края на мача домакините имаха 1 точен удар, и така бе нужна дузпа от Мохамед Салах, която да пречупи гостите, преди египтянинът да вкара и в добавеното време за 2:0 на сломения съперник

Ашли Йънг бе изгонен в 37-ата минута днес след като направи две нарушения за жълт картон. Ливърпул доминираше през тази част но историята можеше да е различна ако Калвърт-Люин бе вкарал с глава в първата минута. Пикфорд направи едно спасяване срещу МакАлистър в тази част, което остана единственият точен удар на Ливърпул до около 75-ата минута.

Тогава центриране от ляво срещна ръката на Кийн, и ВАР проверка отсъди дузпа, която Мохамед Салах вкара за 1:0. Така египтянинът е вкарал или асистирал в 14 от последните 15 кръга на Висшата лига, както и във всеки един от последните 13 кръга на "Анфийлд" (13 гола, 3 асистенции).

Това обаче не беше всичко от Салах до края и в 96-ата минута в една бърза контра той беше изведен от Даруин Нунез сам срещу вратаря за 2:0, с което нападателят помогна на Ливърпул да изравни Тотнъм и Арсенал по точки на върха в класирането преди техните срещи по-късно в кръга.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
489